Armes de destrucció lingüística massiva

El bloc de Josep GuiaArmes de destrucció lingüística massiva
josepguia | dimarts, 29 de gener de 2013 | 11:41h

Guanyades ja dues sentències (gràcies a l’advocada Mercè Teodoro) contra les multes imposades a ACPV per l’existència i el funcionament dels repetidors de TV3 al País Valencià, i esperant la reobertura de la connexió, fa uns dies vaig escriure al Twitter: “El monopoli televisiu castellà al País Valencià és una arma de destrucció lingüística massiva. Quan hi arribarà de nou la TV3, senyor Mas?” (https://twitter.com/JosepGuia). I algú em va dir que la pregunta hauria d’anar adreçada més a aviat al president Fabra que no al president Mas.

Avui, després que els socis d’ACPV s’han pronunciat molt majoritàriament a favor del reinici de les transmissions, l’entitat ha fet públic un trist comunicat sobre això, dient que esperarà a veure si les converses (?) iniciades (?) entre les dues Generalitats arriben a resoldre la connexió (?). Potser ACPV no pot fer altra cosa perquè, al capdavall, per retransmetre el senyal televisiu des dels repetidors, primerament cal rebre’l. I, ara com ara, no s’hi rep, la qual cosa és imputable a la responsabilitat del govern del senyor Mas. I del tripartit (CiU i ERC) que li dóna suport.

No enviar el senyal televisiu cap al sud, als repetidors del País Valencià, és ser col·laboracionista de la política de castellanització massiva del PP (compartida, en menor grau, per l’acòlit PSOE). Així és com CiU i ERC s’estimen la llengua catalana?

S’hi imposa, doncs, una darrera reflexió. D’aquells que no volen incomodar el PP ni en això, pot pensar-ne algú que s’atreviran a fer un referèndum i proclamar la independència? Si no fan el pas petit, encara menys faran el més gran.

València, 29 de gener de 2013

http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/6874

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s